21.4.2015

 

Luottamus ja Maine 201520150416_2841_rajattu

Kuva: Dora Cheffi-Arab

 

IT-yritys Reaktor osoittautui Suomen maineikkaimmaksi työnantajaksi T-Median Työnantajakuva 2015 -tutkimuksessa, joka julkistettiin 16.4. Reaktor on tuttu hyvästä työnantajakuvastaaan, joka ulottuu todistetusti myös kesätyöntekijöihin. Vuonna 2014 Reaktor korjasi Vastuullisin kesätyönantaja -kilpailussa suurten sarjan pääpalkinnon.

 

Reaktorin palkinnon sekä diplomin vastaanottanut Annina Piekkari Reaktorin rekrytointitiimistä ei näe eroa kesureiden ja vakihenkilöstön välillä.

 

– Reaktorilla kesätyöntekijät ovat ihan samalla viivalla kuin yrityksen muutkin työntekijät ja otetaan vahvasti mukaan työyhteisöön. Kesätyöntekijät työskentelevät asiakasprojekteissa muiden konsulttien kanssa samanarvoisina tiimijäseninä ja he pääsevät luonnollisesti nauttimaan myös hyvästä työilmapiiristä niin jokapäiväisessä arjessa kuin osallistumalla erilaisten kerhojen toimintaan ja vapaampiin illanviettoihin kuten kesäjuhliin.

 

Tämän on huomaannut käytännössä myös viime kesän kesätyöntekijä Jani Rahkola.

 

– Varsin nopeasti valkeni, että eihän tämä ole kesätyö kuin ajankohtansa puolesta. Samanlainen magneetti minulla on kanban-taululla kuin muillakin. Jos on sanottavaa, niin minua kuunnellaan. Jos on kysyttävää, niin minua autetaan. Näinhän sen pitääkin mennä. Tekemällä oppii, eikä katsomalla sivusta.

 

Hyvä työnantajakuva tuonee Reaktorille menestystä muuallakin kuin rekrytointimarkkinoilla. Mielikuva yrityksestä työpaikkana, vastuullisuus ja maine kulkevat nimittäin käsi kädessä.

 

– Työnantajakuva ei ole vain henkilöstöhallinnon asia. Viime kädessä se millaisena näemme yrityksen työnantajana vaikuttaa siihen, miten halukkaita olemme ostamaan sen tuotteita, kertoo T-Media Oy:n toimitusjohtaja Harri Leinikka.

 

Työilmapiiri on erityisesti nuorille tärkeä työpaikan valintaan vaikuttava kriteeri. Miten sitten työpaikan ilmapiiristä voi tietää ennen kuin on talossa sisällä?

 

70% prosenttia nuorista keskustelee työkokemuksistaan kavereidensa kanssa, selviää T-Median joulukuussa toteuttamasta kyselystä. Yhä useampi työnantaja viestii työpaikan fiilistä myös videoiden kautta. Video onkin loistava tapa näyttää millaista porukkaa työyhteisössä on ja millaisissa puitteissa hommia tehdään.

 

– Videoiden suosion kasvulle ei näy loppua. YouTube kilpailee suurimman sosiaalisen median tittelistä Facebookin kanssa, joka sekin on lähtenyt mukaan videokilpailuun. Yhä suurempi määrä verkkoliikenteestä on liikkuvaa kuvaa, ja tämän on jo ilahduttavan moni työnantajakin oivaltanut, T-Median viestintäpalveluista vastaava tuottaja Vesa Vilenius hehkuttaa.

 

Työnantajakuva 2015 -tutkimuksen mukaan 63% korkeakouluopiskelijoista kokee, että hyvä ilmapiiri on ennen kaikkea kannustava. Toiseksi tärkein tekijä on avoin ja tiedon liikkumista edistävä työympäristö. Nuoret tarvitsevatkin rohkaisua luodakseen uusia näkökulmia työpaikalla. Vain 32% alle 30- vuotiaista vastaajista koki, että he uskaltavat kyseenalaistaa asioita ja esittää tuoreita ideoitaan.

 

Reaktorilla kyseenalaistaminen nähdään yhtenä konsultin tärkeimmistä taidoista. Nuoria kesätyöläisiä rohkaistaankin vahvasti kertomaan omia näkemyksiä ja ideoita, sillä siten voidaan saada raikkaita näkökulmia ja viedä firmaa myös eteenpäin. Esimerkiksi viime vuoden kesätyöntekijät rakensivat keskenään käyttöliittymäkonseptin, jolla saatiin suuren asiakkaan strategista suuntaa käännettyä, Annina Piekkari lisää.

 

Työnantajakuvatutkimus toteutettiin ensimmäistä kertaa T-Median Luottamus&Maine-mallilla, jossa yrityksiä arvioitiin kahdeksan eri osa-alueen kautta. Reaktor kiilasi kärkeen muun muassa työpaikkana sekä vastuullisuuden ja vuorovaikutuksen osa-alueilla. Reaktorin esimerkistä kannattaakin ottaa mallia, sillä vastuulliset kesätyöprosessit vaikuttavat oleellisesti yrityksen työnantajamielikuvan rakentumiseen.