14.5.2021

Kesäduunit vetävät nuoria puoleensa. Tämän näkee jo Vastuullinen kesäduuni- kampanjan sivustolta , jonka liikenne on kasvanut entisestään kaudelta 2020. Käyttäjien ja sivulatausten määrä on kasvanut viime kaudesta yli kymmenellä prosentilla ja sivustolla viihdytään entistä pidempään. Sivulatauksia tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana tehtiin lähes puolitoista miljoonaa!

Kesätyöilmoituksia on syötetty sivustolle ahkerasti, kampanjassa mukana olevien vastuullisten työnantajien toimesta. Alla näet kauden 2021 katsotuimmat kesätyöpaikkailmoitukset!

Vuoden 2021 katsotuimmat kesätyöilmoitukset

1.Tokmanni ”Kesätyöpaikat Tokmannin myymälöissa ja puutarhamyymälöissä ympäri Suomen”

2. Korkeasaari ”Myyjäksi Korkeasaaren eläintarhan matkamuistomyymälään”

3. Tokmanni ”Tutustu työelämään ja tienaa 14-17-vuotiaille”

4. Stark Suomi ”Kesätyöntekijöitä”

5. Handelsbanken ”Kesäharjoittelija”

Mitä yhteistä näillä ilmoituksilla on ja mitä voimme oppia? Kokosimme suosituimmista kesätyöilmoituksista tärkeimmät huomiot talteen!

1.Kaupan ala kiinnostaa nuoria

Kaupan ala työllistää nuoria eniten Suomessa ja alan kesätyöpaikat ovat säilyneet vetovoimaisina myös keväällä 2021. Sivuston eniten katsotuista kesätyöpaikoista myymälöihin sijoittautuvat kesätyöpaikat olivat kaikista klikatuimpia.

”Kaupan ala on nuorten suurin työllistäjä ja merkittävä kesätöiden tarjoaja. Viidennes alle 25-vuotiasta töissä käyvistä nuorista työskentelee kaupan alalla ja monelle nuorelle kauppa tarjoaa ensimmäiset työkokemukset.” kertoo Vastuullinen kesäduuni- kampanjan suojelija, Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

2.Alaikäiset ovat aktiivinen ryhmä

Alle 18-vuotiaat kaipaavat kipeästi kesätyöpaikkoja ja etsivät niitä ahkerasti. Vuodesta toiseen alle 18-vuotiaille kesätyönhakijoille suunnattu sivumme on pysynyt yhtenä suosituimmista sivuista! Vuoden 2021 katsoituimmista ilmoituksista niin Tokmannin alaikäisille suunnattu, kuin Korkeasaaren kesätyöilmoitus löytyivät myös alle 18-vuotiaille suunnatuilta sivuiltamme. Mikäli olet kampanjassa mukana, vinkkaathan meille alaikäisille suunnatuista kesätyömahdollisuuksistanne, niin nostamme ne sivuillemme!

3. Otsikolla on merkitystä

Ei ole aivan sama millaisen otsikon kesätyöilmoitukselle laittaa. Mikäli kesätyöpaikan toivoo löydettävän hakukoneesta esimerkiksi yrityksen nimellä tai tietyllä hakusanalla, tulisi nimen tai sanan löytyä ilmoituksen otsikosta. Hakukone hakee ilmoituksen nimittäin otsikon perusteella. Vuoden klikatuimmassa otsikossa kerrotaan yrityksen nimi, kesätyöpaikan luonne sekä missä työtä on tarjolla: ”Kesätyöpaikat Tokmannin myymälöissa ja puutarhamyymälöissä ympäri Suomen”.

 

Kampanjaan kuuluvat työnantajat voivat julkaista veloituksetta kesätyöilmoituksia Vastuullinen kesäduuni- sivustolla läpi kampanjakauden.